Lakossági programunk elsődleges célcsoportjai
a diákok és az iskolák

Energiatudatos Iskolákért Pályázat

(ETIP 2020)


VIRTUÁLIS ERŐMŰ PROGRAM TM (VEP)
„Tanulással és tudással egy zöldebb és fenntarthatóbb világért”
 

A jövő generációk léte és életminősége nagyban függ attól, hogy már ma képesek vagyunk-e átalakítani a világról, a környezetünkről és életünkről alkotott gondolkodásunkat, tudásunkat, majd erre alapozva életformáinkat és szokásainkat úgy, hogy ne zsákmányoljuk ki a természeti erőforrásokat, azaz fenntartható módon éljünk.

Hazánk piacvezető, az Európai Bizottság által is díjazott zöld energetikai programját (Virtuális Erőmű Program (VEP) működtető Magyar Innováció és Hatékonyság Nonprofit Kft. (MI6) évek óta elkötelezett gyermekeink és unokáink szemléletformálása iránt.

2016-ra elkészült és megnyitotta kapuit a diákok részére a demonstrációs célú energiahatékonysági mintaépület Székesfehérváron. A MI6 mintaépület segítségével az iskolások már gyermekkorban, közérthető módon és testközelből ismerhetik meg a ma elérhető „legzöldebb” építészeti és gépészeti technológiákat, ill. megtanulhatják azt, hogy az ezekkel való tervezés és kivitelezés hosszú távon nem csak fenntarthatóbb és környezetbarátabb, de egyben olcsóbb is, mint a hagyományos technológiákkal épített ingatlanok.

2016-ban elindult az Energiatudatos Iskolákért Program, melynek célja, hogy a MI6 mintaépületet nyílt napok formájában „elvigyük” az iskolákba – azaz az abban megismerhető tudást egy általános, fenntartható fejlődésről szóló tudáskeretbe illesztve mutassuk be a gyerekeknek. E programok sikerességét a több ezres résztvevői szám igazolta.

Energiatudatos Iskolákért Pályázat (ETIP 2020)

Az idén újra meghirdetett Energiatudatos Iskolákért Pályázatra (ETIP 2020) továbbra is bármelyik iskola be tud jelentkezni a MI6 honlapján és elnyerhetik az „Energiatudatos Iskola”, illetve az „Energiahatékony Iskola” címet.

Energiatudatos iskola

Energiatudatos Iskola Címet kaphatnak azok az iskolák, akik szemléletformálási, mentorálási tevékenységükkel és példamutatással segítik a diákok fenntarthatósági tárgyú nevelését.

A pályázat menete:

  1. Pályázati adatlap és önértékelő kérdőív kitöltése a MI6 oldalán

  2. Vállalások megtétele, hogy az iskola mely területeken kíván fejlődni az elkövetkezendő egy évben

  3. Védjegyhasználati hozzájárulás megküldése

Energiahatékony iskola

Energiahatékony Iskola Címet kaphatnak azok az iskolák, amelyek megvalósított energetikai beruházásokkal, így mérhető megtakarításokkal és/vagy mérhető megújuló energiatermeléssel rendelkeznek.

A pályázat menete:

  1. Pályázati adatlap és önértékelő kérdőív kitöltése a MI6 oldalán

  2. Védjegyhasználati hozzájárulás megküldése