LEZÁRT
Energiatudatos / Energiahatékony Önkormányzat Díj

 DR. ÁDER JÁNOS KÖZTÁRSASÁGI ELNÖK FŐVÉDNÖKSÉGÉVEL ÉS DR. SZILI KATALIN MINISZTERELNÖKI MEGBÍZOTT VÉDNÖKSÉGÉVEL


A Települési Önkormányzatok Országos Szövetségével (TÖOSZ) rögzített stratégiai megállapodás és a Megyei Jogú Városok Szövetségével (MJVSZ) való együttműködés értelmében Virtuális Erőmű Program önkormányzati pályázatainak eljárási díját jelentősen csökkentettük. A pályázat eljárási díja az eddigi standard 95.000 Ft + áfa összeg helyett a pályázó települési lakosságszámtól függően 45, 60, 75, ill. 95.000 Ft + áfa.

Emellett, a megnövekedett érdeklődésre és a TÖOSZ és MJVSZ tagönkormányzatok további, folyamatban lévő pályázataira tekintettel az önkormányzati pályázatok benyújtási határidejét meghosszabbítottuk, az új határidő 2019. február 27.

Az Energiatudatos Önkormányzat Díj megszerzéséhez az alábbi lépésekre van szükség:

  1. A pályázati formanyomtatvány kitöltése és beküldése

  2. Regisztrációs díj befizetése

    A pályázat eljárási díja a település 2018-as lakosságszámától függően sávos, a pályázat benyújtá­sával, számla ellenében fizetendő. (Pályázati feltételrendszer 7. pont) A számlát a Magyar Innováció és Hatékonyság Nkft. állítja ki és juttatja el a pályázatban megadott címre, a pályázat benyújtása után, a kiállítástól számított 8 napos fizetési határidővel.

  3. Energiahatékony önkormányzat díj esetén hitelesített számítási módszertanunk szerint kiszámításra kerül, hogy a projekt mennyivel járul hozzá a Virtuális Erőmű építéséhez. Ezt nevezzük “bebankolásnak”.

  4.  Védjegyhasználati hozzájárulás megküldése

A pályázatban bemutathatók a 2014-20-as időszakban TOP, KEHOP, EFOP stb. forrásból, valamint az egyéb uniós (pl. LIFE) vagy hazai központi, illetve helyi költségvetési forrásból (1) megvalósítani tervezett és (2) megvalósítás alatt álló energetikai és klímavédelmi beruházások.

Címek

Energiatudatos Önkormányzat Címet kaphatnak azok az önkormányzatok, amelyek kész tervekkel és ezekre épülő benyújtott pályázatokkal, így erős elkötelezettséggel rendelkeznek az energiatudatosság iránt.

Energiahatékony Önkormányzat Címet kaphatnak azok az önkormányzatok, amelyek a kész terveken és benyújtott pályázatokon túl megvalósított és lezárt energetikai beruházásokkal, így mérhető megtakarításokkal vagy mérhető megújuló energiatermeléssel rendelkeznek.


A részletes pályázati feltételeket itt találja: pályázati feltételrendszer

 
Energiatudatos-önkori_2019.jpg
Energiahatekony-önkori_2019.jpg
 

A pályázat benyújtási határideje: 2019. február 27. 

 

PÁLYÁZATI FORMANYOMTATVÁNY

A pályázati formanyomtatványra kapott információkat bizalmasan kezeljük. A pályázati formanyomtatvány kitöltése az adatok és információk birtokában 5-10 percet igényel.

Együttműködését, válaszait előre is köszönjük!

 

Lakosság száma *
Települési önkormányzat típusa *
Önkormányzat postacíme *
Önkormányzat postacíme
Pályázati adatok
1. Figyelemmel kísérik az önkormányzat energiafogyasztását?
2. Használ a település megújuló energiát?
3. Jelentkeznek-e a településen a klímaváltozás hatásai? (pl.: villámárvíz, vízhiány, a természetes környezet változása, intenzív viharok)
4. Van kijelölt felelőse, vagy alkalmaznak külső tanácsadót, aki szakmailag "mentorálja" az energia és klímakérdéseket?
Megvalósítás alatt álló beruházások
Adja meg a beruházás pontos megnevezését és tárgyát (pl. Komplex energetikai fejlesztés a helyi óvodában).
Megvalósult beruházások
Adja meg a beruházás pontos megnevezését és tárgyát (pl. Komplex energetikai fejlesztés a helyi óvodában).
Jövőbeli tervek
9. Rendelkezik a település helyi energetikai és/vagy klímastratégiával, akciótervvel? *
Adja meg a beruházás pontos megnevezését és tárgyát (pl. Komplex energetikai fejlesztés a helyi óvodában).
További soft energetikai / klímavédelmi / szemléletformálási programok
Honnan értesült a pályázatról?
A "Pályázat beküldése" gombra történő kattintással Ön elfogadja adatvédelmi szabályzatunkat és kifejezetten hozzájárul ahhoz, hogy a pályázat keretében megadott személyes és önkormányzata adatait a pályázata elbírálása érdekében felhasználjuk és tároljuk. Ön bármikor nyilatkozatban kérheti adatai törlését.
A "Pályázat beküldése" gombra történő kattintással Ön és/vagy az Ön által képviselt önkormányzat a megadott adatokkal vesz részt a pályázati folyamatban. Az adatok valóságtartalmának igazolása a pályázati folyamat része. Szándékosan valótlan adatok megadása a pályázatból való automatikus kizárást eredményez. Az adatok utólagos korrekciója csak emailes megkereséssel lehetséges, az info@mi6.hu email címen.