ÁDER JÁNOS FŐVÉDNÖKSÉGÉVEL ÉPÜLHET TOVÁBB MAGYAR­ORSZÁG LEGZÖLDEBB „ERŐMŰVE”, A VIRTUÁLIS ERŐMŰ PROGRAM

Magyarország Virtuális Erőmű Programját ajánlotta az ENSZ-klímacsúcs résztvevőinek figyelmébe 2019. szeptember 24-i New York-i felszólalásában Áder János. A köztársasági elnök a plénum előtt elmondta, hogy a 10 éve indult program lényege és filozófiája szerint az a legolcsóbb és legzöldebb energia, amelyet meg sem termelünk. "A program keretében eddig több energiát takarítottunk meg, mint ami a magyarországi atomerőmű teljesítményének egy negyede" - mondta a köztársasági elnök.

20190924ader-janos.jpg

mi6.jpg


VIRTUÁLIS ERŐMŰ PROGRAM
 

vep.jpg

A Magyar Innováció és Hatékonyság Nonprofit (MI6) NKft. 2011 óta a hazai zöld gazdasági szakmapolitikai stratégiaalkotás meghatározó szereplője. Az elmúlt években nemzetközi színtérre lépett, ahol tevékeny­ségét több országban jelenlévő partnerei és az Európai Bizottság is elismerik.

A Virtuális Erőmű - mint minden erőmű – blokkokból épül fel: vállalati, lakossági, önkormányzati és nemzetközi blokkjainak teljesítményét az adott célcsoportra vonatkozó szemléletformálás sikerességén és az így realizált megtakarítások volumenén mérjük le.


EDDIGI MEGTAKARÍTÁS: 588 MWe
(a 4. legnagyobb magyar villamos erőmű)

 
szeptember 25..png

A 2018. március 6-án meghirdetett VEP2 program célja, hogy a Virtuális Erőmű Program 2030-ra Magyarország második legnagyobb erőművévé váljon.

1.jpg

ELÉRT SIKEREINK