Zöld vállalatok csatlakozására vár "az év diák energiahatékonysági menedzsere" program!

Részletek

 

Rólunk

 

A Magyar Innováció és Hatékonyság Nonprofit Kft.(MI6 Nkft.) megalakulása óta elkötelezett szereplője a Fenntartható Fejlődéshez kapcsolódó hazai és nemzetközi innovációs, kutatás-fejlesztési, ill. ezekhez kapcsolódó szemléletformálási, oktatási hálózatoknak. Míg korábban tevékenysége elsősorban a zöld energiák felhasználására, társadalmi, gazdasági hasznosítására, a zöldgazdaság fejlesztésére és az energiahatékonyság növelésére irányult, mára egyre nagyobb hangsúly helyeződik a humán erőforrások fejlesztésére, kiemelten is az egészségiparhoz kapcsolódó témákra. 

 

 

zöld gazdaság

Az energiahatékonyságban és a zöld energiák használatában rejlő lehetőségek kihaználása a piaci eszközök mellett, szabályozási, okatási-nevelési, szemléletformálási és támogatás-közvetítési proramokkal támogatható, amely mára nem csak a kkv-k, hanem az önkormányzatok és a jövő generációk tekintetében is fokozottan érvényesül. A Fenntartható Fejlődés szempontjából sokszor probléma, hogy a társadalmi hasznossági függvény keresleti és kínálati oldala nehezen találkozik egymással. A keresleti oldalon egyre több szereplő számára lényeges kérdés az energiafogyasztás és annak díja a költségstruktúrán belül, míg a kínálati oldalon számos olyan információ, tudás, technológia, termék, szolgáltatás és ezekhez kapcsolódó innováció áll rendelkezésre, amelyek lényegi változást képesek előidézni az érintettek fogyasztási profiljában

Tudj meg többet

EGÉSZSÉGIPAR

A Magyar Innovációs és Hatékonyság Nonprofit Kft. a cégcsoport cégén, a Negos Zrt-n keresztül tagja a Climate-KIC az Európai Innovációs és Technológiai Intézet (EIT) által 2010-ben létrehozott Tudás- és Innovációs Közösségnek, amely több mint 250, az innovációban élenjáró európai kutatóintézet, egyetem, önkormányzat és vállalkozás együttműködésére épül. Feladata az innovációs folyamatok ösztönzése és egyszerűsítése az érintett európai intézmények, vállalatok és tudományágak releváns szereplőinek közösséggé szervezésén keresztül. 

Tudj meg többet