KEOP-7.9.0/12-2013-0031 projekt

A KEOP-7.9.0/12-2013-0031 projekt célja a vállalati energiahatékonysági és megújuló energetikai fejlesztési konstrukciók 2014-2020-as időszakra vonatkozó szakmai megalapozása volt.

A vállalati energiahatékonysági felmérés célja a 2014-20-as vállalati energiahatékonysági uniós támogatások hazai rendszerének megalapozása a kis- és középvállalatok komplex, többszintű energetikai felmérésén keresztül. A felmérés keretében csaknem 120.000 vállalat megkeresésére került sor, melyek közül 4000 esetén többéves fogyasztási elemzést, több mint 1000 esetén részletes műszaki és motivációs interjút, valamint további 300 esetben helyszíni energetikai auditot végeztek el szakértőink. A megkérdezettektől felvett adatok alkalmasak a teljes magyar kis- és középvállalati szektor energiahatékonysági állapotának, fejlesztési lehetőségeinek és fejlesztési hajlandóságának modellezésére. A felmérés 2015. szeptemberében zárult.

A projekt eredményei a GINOP 4. Energia prioritás objektív, szakmailag megalapozott, felmérések és adatok elemzésén alapuló konstrukciótervezetei, a prioritás keretében rendelkezésre álló összes forrás optimalizált abszorp­ciójának figyelembe vételével. Optimalizált abszorpció alatt a valós piaci fejlesztési igények és kapaci­tások mentén, a legnagyobb potenciális energia-megtakarítási hozadéknak a legkisebb támogatással, illetve legnagyobb áttételi hatással való elérését, és az ilyen konstrukciók felmért, igénybe vételre motivált célcsoportra való testreszabását értjük és ezt valósítottuk meg.