Önkormányzati blokkunk
megyei klímastratégiák és SEAP/SECAP projektek segítségével épül

A Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) éves fejlesztési keretének megállapításáról szóló 1084/2016. (II. 29.) Korm. határozat nevesítette kiemelt projektként a Széchenyi 2020 keretében megjelent „Klímastratégiák kidolgozásához kapcsolódó módszertan- és kapacitásfejlesztés, valamint szemléletformálás” című (KEHOP-1.2.0 kódszámú) kiemelt felhívást.

A felhívás keretében támogatást a támogatási kérelem benyújtásakor hatályos Éves Fejlesztési Keretben nevesített Klímabarát Települések Szövetsége, Budapest Főváros Önkormányzata, valamint a megyei önkormányzatok igényelhettek.

A projekt által megvalósul a megyei szintű klímastratégia kidolgozása, illetve a klímaváltozással, azon belül mind a folyamat mérséklésének mind az ahhoz való alkalmazkodással kapcsolatos tudásmegosztás, széleskörű szemléletformálási program megvalósítása.

Békés-, Fejér- és Komárom-Esztergom megyékben a fent hivatkozott projektek szakmai tartalma (klímastratégia elkészítése, környezeti szemléletformálás és tudásmegosztás) a Magyar Innováció és Hatékonyság Nonprofit Kft., mint külső szakmai tanácsadó szervezet bevonásával, részvételével, szakmai támogatásával kerülnek megvalósításra.