A Virtuális Erőmű Program kiemelt mentorvállalata, a Saint-Gobain segítséget nyújtott a Gárdonyi Géza Általános Iskolának

A Virtuális Erőmű Program kiemelt mentorvállalata, a Saint-Gobain segítséget nyújtott a Gárdonyi Géza Általános Iskolának

A Virtuális Erőmű Programban létrejövő szakmai együttműködések, hálózatépítés ismét praktikus segítséget hozott egy iskolába.  Az EU és ENSZ díjas energia és klímapolitikai együttműködés, a Virtuális Erőmű Program kiemelt mentorvállalatának, partnerének, a Saint-Gobain Hungary Kft-nek nemcsak a fenntartható fejlődés, az egészségfejlesztés és a hulladékmentes működés a fontos, hanem a társadalmi felelősségvállalási politikája keretében kiemelten támogatja a jövő generációt - a gyermekeket is.

A Magyar Innováció és Hatékonyság Nonprofit Kft -nek (MI6), a VEP tulajdonosának kiváló lehetőséget nyújt a program arra is, hogy a VEP-ben résztvevő partnereket összekapcsolja a fenntarthatóság számos kérdéskörében és a társadalmi felelősségvállalási akciók célzott hasznosulását is elősegítse. A MI6 folyamatosan biztosítja az iskoláknak a térítésmentes programjait, képzéseit a fenntarthatóság, a klímavédelem és a hulladékgazdálkodás témakörében egyrészt tanórai foglalkozások keretében, másrészt on-line módon is (pl. V-Go applikáció). Az iskolák fenntarthatóság terén megvalósult fejlődését pedig a Virtuális Erőmű Program iskolai pályázati rendszere méri évről-évre.

A Gárdonyi Géza Általános Iskola (Gárdony) rendszeres résztvevője a VEP iskolai programoknak, a VEP élmezőnyében van, hiszen többször elnyerték már az Energiatudatos Iskola és az Energiahatékony Iskola címet, valamint rendszeresen részt vesznek a fenntarthatóság terén meghirdetett iskolai programokon.

A Saint-Gobain kiemelt vállalati mentora és többszörös díjazottja a Virtuális Erőmű Programnak. A vállalat társadalmi felelősségvállalási politikájának fókuszában régóta ott van a gyermeknevelési, oktatási, szakképzési intézmények támogatása infrastrukturális beruházásokkal, a gyakorlati képzés támogatásával, illetve technológiai javaslatokkal.   

A Saint-Gobain 2018 óta folyamatosan valósítja meg az Iskolamosdó Felújítási Programot, melynek célja az esztétikus, de főként biztonságos és higiénikus iskolai illemhelyek kialakítása.

Piros Attilának, a cég vezérigazgatójának köszönhetően most lehetőség nyílt a Gárdonyi Géza Általános Iskola (Gárdony) infrastrukturális fejlesztésére, melynek során megújult az iskola belső tere. A közel egymillió forintos beruházással a diákok új öltözőszekrényeket kaptak, melyet örömmel vettek birtokba.




{ postion: fixed; left: 0; bottom: 0; right: 0; }