"Klímavédelemért" nemzeti díjban részesült Dr. Molnár Ferenc

Állami kitüntetések október 23-a alkalmából: a Virtuális Erőmű Program tulajdonosa kapta az idén első ízben átadott „klímavédelemért” nemzeti díjat

Az október 23-i ünnepségsorozat részeként került sor több magasszintű állami kitüntetés átadására.

Idén először ítélte oda a Magyar Kormány az energiaügyi miniszter döntése alapján a „klímavédelemért” nemzeti díjat, melyet több mint 20 éves, a klímavédelem és a fenntartható fejlődés területén elért, nemzetközileg elismert tudományos, társadalmi és gazdasági tevékenységeinek elismeréseképpen Dr. Molnár Ferenc, a Virtuális Erőmű Program (VEP) tulajdonosa, a Kodolányi János Egyetem intézetvezetője kapott meg.

Molnár javaslattevője és vezető tervezője volt 2007-ben az első magyar Nemzeti Fenntartható Fejlődési Stratégia elkészítésének, majd 2009-ben alapított, azóta világsikerré vált mintaprojektje, a Virtuális Erőmű Program eredményeinek is köszönhetően 2015-ben Európai Bizottsági, 2017-ben köztársasági elnöki, 2018-ben ENSz, 2021-ben Príma Primisszima alapítványi elismerésben részesült.

Ezt koronázta meg a mostani állami elismerés, mely azért is különösen megtisztelő, mert Molnár Magyarországon elsőként kapta meg a díjat.

A VEP tulajdonosának a kitüntetést Dr. Koncz Zsófia miniszterhelyettes asszony adta át más állami kitüntetések mellett október 24-én Budapesten. Molnár a Jóisten mellett feleségének köszönte meg, hogy idáig eljutott, aki 13 éve otthonról segíti őt munkájában és olyan szerető és stabil hátteret biztosít a gyermekek nevelésében és a család összetartásában, amely lehetővé tette ezen eredmények elérését a számára. Kiemelte: az elismerés nagyon jól esik, de a kemény munka folytatódik: a VEP idén rekord mértékben 200 MW felett növekszik, és egyre közelebb a paksi méret elérése – közben pedig új karbonkredit kereskedőház felépítésén is dolgozik.

{ postion: fixed; left: 0; bottom: 0; right: 0; }