MOON Bike 2021

A Pécsi Tudományegyetem és a Magyar Innováció és Hatékonyság Nonprofit Kft. együttműködésében, a Virtuális Erőmű Program (VEP) és a Virtuális EgészségKözpont keretében idén is folytatódik a Pécsi Tudományegyetem által szervezett „MOON BIKE” kihívás, melynek a 2020-as évben a célja az volt, hogy 80 nap alatt virtuálisan eljussunk biciklivel a Holdra, azaz bárhol a világon együtt tegyünk meg összesen 384 400 km-t.

MOON Bike_1.jpg

A Moon Bike 2020 program résztvevői a mindennapi kerékpárhasználatuk során a vállalt határidőn belül, 62 nap alatt teljesítették a kitűzött célt, a Föld-Hold közötti távolságot, sőt szeptember 13-ig, 80 nap alatt összesen 937 531,72 km-t tekertek, azaz az eredeti kihívást többszörösen teljesítették. A projekt népszerűségét igazolja, több mint 600 aktív kerékpáros nemzetközi szinten „buzdított” mindenkit egészséges életmódra.

A program célja továbbá a környezetbarát kerékpáros közlekedés népszerűsítése. A Hold biciklivel történő jelképes elérése és a visszatérés támogatta a hazai mérséklési törekvéseket. A program végére 233,7 tonna CO2 kibocsátás megtakarítás realizálódott. A megtakarított üvegházhatású gáz mennyisége 3400 db, 50 éves fa egy teljes vegetációs időszakban megkötött CO2 tömegével egyenlő.

A 2021. május 15-én induló „MOON BIKE 2021” kihívásban a tavalyi teljesítmény elérése, megdöntése mellett kisebb túrák megtételére is bíztatják a követőket.

Részkihívásként adott hétvégéken meghirdetik pl. a Pécs-Orfű-Pécs, a Velencei-tó kör, kb. 30-30 km-es, ténylegesen vagy virtuálisan is teljesíthető távokat, illetve a Mohács-Baja-Mohács, kb. 75 km-es túrát. A részkihívásokon – ha a járványhelyzet lehetővé teszi - helyszíni kitelepüléssel, szórakoztató programokkal népszerűsítik az egészség- és környezettudatos, fenntartható életmódot, valamint a kerékpáros közlekedést.

2020-hoz hasonlóan a kihíváshoz a közösségi médián keresztül bárki csatlakozhat. A tekerés szerelmeseinek nincs más dolguk, mint tekerni és bármilyen kerékpáros applikációt letöltve a telefonjukra a megtett távot screenshot kép formájában üzenetben vagy bejegyzésként elküldeni a MoonBike hivatalos Facebook oldalára.

Ha szobakerékpáron szeretnél indulni a kihívásban, csak le kell fotóznod a kilométeróra kijelzőjét a megtett távval és azt feltölteni. Minden nap összegzik a megtett kilométereket és beszámolnak arról, hogy éppen merre "járunk".

MOON Bike_2.jpg

Csatlakozz TE is a kihíváshoz, mely szobabiciklivel, túra – vagy országúti kerékpárral teljesítő, illetve hobbi kerékpározók és profi versenyzők által megtett kilométereket egyaránt várja. Nevezési, vagy regisztrációs díj nincs.

#KÖZÖSSÉG, #MOZGÁS, #EGÉSZSÉG, #KÖRNYEZETTUDATOSSÁG!

{ postion: fixed; left: 0; bottom: 0; right: 0; }